Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční výlet do České Třebové

Letos nám Olda, jakož to fanda českého pivovarnictví, spolu s Milanem naplánovaly vánoční výlet do pivovaru Faltus v České Třebové a do pivovaru Veselka v Litomyšli.

Sraz byl v sobotu 28.12.2013 v 8:15 hod. na nádraží v Týníšti nad Orlicí, kde jsme čekali na příjezd Oldy a jeho kamarádů z HK. Odjezd byl vlakem v 8:32.

V Čermné nad Orlicí jsme cestou nabrali ještě Romana s dětmi a pokračovali do Třebové.Tam jsme si v nádražní restauraci dali jedno pivko a čekali na posledního člena výpravy "Loma Jebáka". Mezitím jsme trochu změnili původní trasu. Šli jsme po červené, blátivou cestou na kopec Kozlov 603 m.n.m., kde jsme se u chaty Maxe Švabinského občerstvili na krásné letní zahrádce.

 

 

img_20131228_123311.jpg

 

 Dále jsme pokračovali po modré, lesem k pravěké osadě "Křivolík". Ta je unikátním muzeem pod širým nebem, kde je možné seznámit se s jednotlivými úseky dějin lidstva a navíc si na vlastní kůži vyzkoušet, jak naši předci žili.

 

img_20131228_125500.jpg

 
Poté jsme pokračovali dále do Třebové, a to přímo k pivovaru Faltus.Nejprve to vypadalo,že si nebudeme mit kam sednout,ale nakonec nám otevřeli salónek kde jsme ochutnali pivo "Kohout". 
Odtud už jsme zamíříli přímo na nádraží a vlakem v 18:11 jeli zpět k našim domovům.

mapy-1.jpg

Důležité údaje trasy
Datum: 28.12.2013 Počet členů: 19
Počasí: oblačno vítr Dálka trasy: 9 km
Teplota: 6 stupňů Náročnost: lehká

 

 

 

 

A na závěr tu máme záznam lidového vypravěče ze Zábřeha "Loma jebáka".

 Vánoční výlet se vydařil na výbornou. Byl to krásný závěr letošního roku.

Už teď se všichni těšíme, jaké akce nás čekají v Novém roce 2014.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Česká Třebová - pivovar Faltus