Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. Stanování Na Dolíčku

Letošní stanování bylo naplánované od 5. do 10. července 2015 v indiánském duchu. Za chatou stálo vysoké týpí, které většině zúčastněných poskytovalo přes noc střechu nad hlavou. Vlastně kromě jedné noci, kdy nás spláchl déšť a všichni z týpí se evakuovali do chaty. Ta praskala ve švech, ale vydržela.

S dětmi jsme si povídali o historii indiánů, dokonce nás jeden osobně navštívil. Vyráběli jsme jejich zbraně, luky, šípy a oštěpy, vše jsme hned vyzkoušeli. Děti si vyrobili pěkné čelenky. Na nedalekém ranči jsme se VŠICHNI svezli na koni, to byl zážitek. Zopakovali jsme si lanové uzle a slaňovali z Moravského mostu. Karas proškolil děti v rybářském kurzu. A do toho všeho, díky teplému počasí, jsme chodili na odpolední i podvečerní koupání do Orlice. Zde jsme pozorovali vodáky, snažící se překonat zrekonstruovanou vodáckou past. Byla to legrace.

Samozřejmostí byli denní porce výborných jídel, hlavně bych vyzvedl hamburgery z grilu, ty se museli pro úspěch zopakovat, mňam. Celé stanování se povedlo a zakončilo se splutím Orlice do Týniště a ještě pak po příjezdu jsme děti odměnili drobnými předměty na památku. No a pak už jen zaznělo na posledním nástupu "ZDAR" letošnímu stanování.

Zúčastnění:

Tom s Terynou, Míra s Tomínem a Kubou, Karas s Onďou, Milde s Eluší, Kája s Áďou, Péťan s Naty, Tomáš s Tomem a Davidem, Kamil s Lukynem