Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční výlet do Kounic

Vánoční výlet do Kounic

Rok s rokem se sešel a my se sešli na vánočním výletě.

Tentokrát cesta vedla za pivem do Kounic.

Start byl brzy ráno (pro některé z nás opravdu velmi brzy :-)). Z Týniště jsme vyrazili v 6.30 hod.. Sešli jsme se opravdu v hojném počtu - už odtud nás jelo 11. V Hradci Králové k nám ještě přistoupil velitel výpravy Olda s kamarády, a tak nás cestovalo 15. Celkem početná skupina.

Vlakem jsme dorazili do vesničky se jménem Ostrá. Odtud jsme se vydali na cestu dlouhou 8 km podél Labe do Lysé nad Labem. Byla to příjemná procházka za krásného počasí.

mapy.png

V Lysé jsme si dali dobrý oběd "U krále Václava" a přesunuli se autobusem do Kounic. Musím říci, že už cesta autobusem byla zážitek. Řidič autobusu byl snad nejstarší profesionální řidič autobusu v republice. Můj soukromý odhad je 75 let (ale můžu se i mýlit). Shodli jsme se, že jsme staršího řidiče nikdy nikdo za volantem autobusu neviděli. Tímto mu přejeme mnoho dalších kilometrů bez nehod.

Cesta byla příjemná a půlhodinka utekla jako voda.

Malebná vesnička Kounice nás přivítala poklidnou vánoční atmosférou.

lisy-dedek.jpg  Domluvená prohlídka minipivovaru Lisý dědek proběhla skvěle. Pivo stálo za to. Určitě ho ochutnáte na našich pivních slavnostech v letošním roce. Více informací o minipivovaru naleznete na jeho stránkách: http://www.minipivovarlisydedek.cz

 Lidé z Kounic nemusí mít strach, že by neměli     kam jít na pivo. V této vesničce se nachází ještě  velký pivovar "Kounický pivovar".
http://www.kounickypivovar.cz

 Ani kounický pivovar se za své pivo stydět nemusí. Jejich světlý 12% ležák a svrchně kvašená 17% IPA nám přišla k chuti a dodala nám sílu na zpáteční cestu.

Cesta do 5 km vzdálených Poříčan  nám trvala něco přes hodinku. Zamávaly jsme poříčanskému nádraží a frčely zpět domů.

Shrnuto a podtrženo, byl to prima výlet.

Už teď se těšíme na další.

Vaši Chotiváci

Důležité údaje trasy
Datum: 28.12.2015 Počet členů: 18
Počasí: oblačno Dálka trasy: 12 km
Teplota: 6 stupňů Náročnost: lehká