Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. Stanování Na Dolíčku

Tak máme za sebou už 3. ročník Stanování  u chaty Na Dolíčku. Sešli jsme se opět tatínkové a naše děti.

Letošní tábor byl ve znamení pravěku. A i proto se svépomocí po celou dobu tábora budovala hliněná pec na pečení různých dobrot. Jestli bude funkční uvidíme až v průběhu prázdnin. Musí pořádně vyschnout.

V pondělí jsme si vyprávěli  jak jinak než o pravěku, vývoji člověka, o jeho obživě, zbraních, prostě jsme dětem nastínili tuto dávnou dobu. Odpoledne přijel Jarda Martínek, který svým vyprávěním zaujal i ty děti, které dopoledne moc neposlouchali.  Diskuze se pak sklonila až k nedávné historii o ztroskotání Titanicu J Večer jsme se prošli po stopované lesem a den zakončili archeologickou vykopávkou na místním pískovišti.

V úterý byl nejteplejší den a my přestěhovali gril a výčepní zařízení dolů k řece, kde jsme se koupali a pozorovali vodáky zdolávající chotivskou past. Ne všem se to povedlo, a tak nebyla o legraci nouze. Navečer nás vyhnala prudká dešťová přeháňka.

Ve středu si děti pletli náramky a odpoledne jsme jeli na cyklovýlet. Bohužel to bylo i s lehčím zraněním – rozbitým kolenem Vikiny. Ale jinak, až na klíštovou válku se nikomu nic vážného naštěstí nestalo.

Ve čtvrtek ráno jsme pěšky vyšli do Čestic na vlak. Po poledním obědě v Hradci  u Dvořáků a nafasování buřtů od Plota jsme vyrazili směr Všestary do Archeoparku. Je to velmi zajímavé muzeum, kdo tu nebyl, ať to zde určitě navštíví. Zpáteční cesta se nám díky ČD  o trochu více protáhla, nicméně guláš se stihl sníst za tepla J Po zbytek dne a večera se o nás na oplátku velmi vzorně starali děti, a odměnou jim za to byla „bezvečerková noc“, kterou bouřlivě přivítali a hojně využili.

Co dodat? Skvělá parta lidí, hodných dětí, hojnost jídla, ochutnávka píva a dobré nálady – to bylo letošní stanování 2016 Na Dolíčku J