Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní Orlice - Litický oblouk

Jarní Orlice - Litický oblouk (6. - 8.5.2016)

Tak tento nadpis jsem si vypůjčila od našich dobrých kamarádů z Valmezu (snad jim to nebude vadit).

Je již tradicí na Orlici, že z Pastvinské přehrady pustí do řeky víc vody, když to dobře jde, tak odstaví elektrárnu a nastane ideální stav pro sjetí Orlice. Je možné si sjet pár jezů, řeka je živější a dravější. Prostě paráda.

A leto to bylo opravdu ideální.

Sešli jsme se už v pátek odoledne u chatičky na Chotivi. Bylo fakt krásně. Sluníčko už pořádně hřálo. Úplná škoda být někde zavřený. Večer dorazili naši vodáčtí kamarádi z Valmezu. To bylo přivítání. Od léta jsme se neviděli.

A protože se všichni rádi dobře najíme, tak náš kamarád Miloš uvařil skvělou Valašskou kyselicu. To jsme si všichni náramě pochutnali.

Ráno se vyrazilo na vodu. Počasí nezklamalo a bylo nádherně až do večera. Voda byla super. Sice né ještě na koupání (no, někteří to zkusili :-) ), ale tekla parádně. Ti, co sjeli vodu z Nekoře až na Chotiv měli v rukách 50 km. Klobouk dolů.

A protože na vodě vyhládne, neponechali jsme nic náhodě a naši kamarádi Milan a Zbyňďa (jsou to suchozemci :-)) nám připravili bezvadnej gyros. Hmmm, dobrota. K tomu dobré pivko. Prostě, nemělo to chybu.

liticak-2016.jpg

A i neděle stála za to. I přes to, že se ráno naši kamarádi z Valmezu musí sbalit na cestu domů a nás čeká úklid, jsme si neděli užili.

Cesta po vodě do Týniště neměla chybu. Vody dost. Občerstovacích zastávek taky - nesměla chybět ta U Šatníka na dobré pivko, potom opékání buřtů u soutoku a perfektní závěr v Týništi U Kulaté báby.

Nakonec velké loučení u autobusu. Ale né na dlouho. Příští víkend nás čeká sjetí Bystřičky ve Valmezu. Už teď se těšíme na vítání s kamarády z Valmezu.

Loučím se vodáckým Ahóóój.

 

Katka